top of page

36. Κίρκη- Madeline Miller


Μετά το Τραγούδι του Αχιλλέα διάβασα ένα ακόμη βιβλίο της Madeline Miller, την "Κίρκη". Η ιστορία ξεκινά με την μάγισσα (;) Κίρκη να μας μιλά για τη ζωή της. Μέσα από τις περιγραφές της μαθαίνουμε για την παιδική της ηλικία, τον πατέρα της τον Ήλιο, την εξορία της στο έρημο νησί της Αίας αλλά και τη σχέση της με τον πολυμήχανο Οδυσσέα.


Αν και ήμουν λάτρης της μυθολογίας από τα σχολικά χρόνια, δεν γνώριζα την ιστορία της Κίρκης. Η Madeline Miller περιγράφει λεπτομερώς κάθε στιγμή της ζωής της μάγισσας, αλλά και των ανθρώπων/ θεών γύρω της ώστε να μην υπάρξει κανένα "κενό" στην πλοκή του βιβλίου. Η ιστορία της Κίρκης με εντυπωσίαζε με κάθε κεφάλαιο που διάβαζα, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο του βιβλίου για μένα ήταν η δύναμη που δίνεται σε αυτή τη γυναίκα. Η Madeline Miller παρουσιάζει την Κίρκη ως μια δυναμική γυναίκα η οποία από τα πρώτα χρόνια της ζωής της πήγαινε ενάντια σε όλους όσους δεν αναγνώριζαν το ταλέντο και τη δύναμη της.


Η "Κίρκη" είναι ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στην εποχή του Ομήρου, των Ολύμπιων Θεών και της Αρχαίας Ελλάδας, αναφέρεται στις κοινωνικές αδικίες χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τιτάνες, θεούς, νύμφες και θνητούς και υμνεί την μητρική αγάπη. Χρειάζεσαι κάτι άλλο για να το διαβάσεις;


Υ.Γ Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο βιβλίο της Madeline Miller

41 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page