Κάποια στιγμή στη ζωή μου πέρασα τη φάση που ήθελα να γράφω ποιήματα. Διάβαζα ό,τι έβρισκα για να πάρω έμπνευση, συμμετείχα σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής και βραδιές ποίησης. Από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και όταν τα ξαναδιαβάζω τα βρίσκω cringe.
Ε, κάτι παρόμοιο έζησε ο Γκονσαλο, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου.
"Οι Χιλιανοί, σύμφωνα με την Σουηδική Ακαδημία, είναι δις παγκόσμιοι πρωταθλητές της ποίησης"
Ο Γκονσαλο από τότε που γνώρισε την Κάρλα προσπαθεί να γράψει ποιήματα. Βέβαια, αυτά τα ποιήματα δεν είναι καθόλου καλά. Ο Γκονσαλο και η Κάρλα χωρίζουν, τα χρόνια περνάνε και ένας νέος Χιλιανός ποιητής δημιουργείται• ο Βισέντε, γιος της Κάρλα και του Λεόν.
Ο Alejandro Zambra ξετυλίγει το κουβάρι αυτής της ιδιαίτερης οικογένειας που έχει δημιουργηθεί (Γκονσαλο, Κάρλα και Βισέντε) και εστιάζει στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον πατριό (Γκονσαλο) και γιο (Βισέντε). Αυτή η σχέση αποτελεί τον πυρήνα του βιβλίου. Στο δεύτερο μισό του βιβλίου, ο αναγνώστης ανακαλύπτει ότι ο Γκονσαλο έκανε αυτό που όλοι, κρυφά, επιθυμούμε: τα παράτησε όλα και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Φυσικά, αυτό άλλαξε εντελώς τη σχέση του με τον Βισέντε και την Κάρλα.
Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τον Βισέντε να πάρει από τον ίδιο όσα χαρακτηριστικά του χρειαζόταν και να γίνει ο ίδιος ένας Χιλιανός Ποιητής.
Ένα μυθιστόρημα για τους οικογενειακούς δεσμούς, την ιδιαίτερη σχέση πατριού- γιου αλλά και την δυσκολία του να γίνεις πετυχημένος ποιητής. Αυτό ακριβώς είναι ο Χιλιανός Ποιητής.
Προσωπικά με μάγεψε.
Οποιαδήποτε άλλη λέξη χρησιμοποιήσω δεν αρκεί για να περιγράψει τις ώρες που πέρασα διαβάζοντας τον.
top of page
Search
Post: Blog2_Post
bottom of page
댓글