top of page

61. Έτσι αρχίζει το κακό- Χαβιερ Μαρίας


Ο Χουάν ντε Βέρε ζει στη Μαδρίτη του 1980, εκεί ξεκινά να δουλεύει για τον σκηνοθέτη Εντουάρντο Μουριέλ. Τότε γνωρίζει την Μπεατρίθ, τη γυναίκα του εργοδότη του και τον (ύποπτο για τον Μουριέλ) παιδίατρο Χόρχε Βαν Βέκτεν. Ο Μουριέλ ζητά από τον Χουάν να αναζητήσει στοιχεία για τη ζωή του παιδιάτρου μετά από κάποιες φήμες που ακούει για το παρελθόν του. Μέρα με τη μέρα ο Χουάν γεμίζει με ερωτήματα όχι μόνο για τον παιδίατρο αλλά και για τη σχέση του εργοδότη του με τη σύζυγό του. Γιατί ο Μουριέλ αγνοεί την Μπεατρίθ;


Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με βιβλίο του Χαβιέρ Μαρίας. Ο λόγος του είναι συνεχής, πυκνός και κάποιες φορές δύσκολος. Εκεί που διαβάζεις για μια ιστορία ξαφνικά η πλοκή περιπλέκεται τόσο πολύ που καταλήγεις να διαβάζεις για λεπτομέρειες που δεν φανταζόσουν. Βέβαια, αυτό συμβαίνει με τόσο περίτεχνο τρόπο που δεν χάνεις τίποτα- δεν μπερδεύεσαι. Ο Μαρίας δεν βιάζεται. Όλα τα ερωτήματα του αναγνώστη λύνονται. Αλλά κανένα πριν την κατάλληλη στιγμή.


Όσο γράφω αυτή τη δημοσίευση σκέφτομαι ποιο βιβλίο του πρέπει να είναι το επόμενο που θα διαβάσω γιατί το "Έτσι αρχίζει το κακό" ήταν ένα μικρό αριστούργημα.


27 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page