top of page

62. Δεν είναι η εποχή των κερασιών- Γιώργος Δομιανός



Πριν από κάποιες μέρες είχα κάνει ένα Q&A στο Instagram στο οποίο ζητούσα προτάσεις για ποιητικές συλλογές εκτός των κλασσικών (Δημουλά, Καρυωτάκης κτλ). Πολλά άτομα μου πρότειναν την συγκεκριμένη ποιητική συλλογή του Γιώργου Δομιανού, οπότε είπα να την διαβάσω. Βέβαια, είχα διαβάσει παλιότερα κάποιες δημοσιεύσεις με ποιήματα του στο Facebook οπότε ήξερα περίπου τι να περιμένω.


Αδιαμφισβήτητα ο Γιώργος Δομιανός ξέρει να γράφει και μάλιστα πολύ καλά. Τα περισσότερα ποιήματα μοιάζουν με ερωτικά γράμματα που προορίζονταν για την/τον σύντροφο του. Είναι αφοπλιστικά, γεμάτα συναισθήματα και ερωτισμό. Δεν είναι απλώς ρομαντικά. Είναι ερωτικά. Ναι. Το έχω πει ήδη, αλλά είναι η πρώτη φορά που διαβάζω μια ποιήματα τόσο άμεσα, χωρίς κανένα ίχνος δεύτερης σκέψης για το πώς θα «ακουστεί» κάτι. Είμαι (σχεδόν) σίγουρη ότι κατέγραψε ακριβώς ό, τι ένιωθε.


Τα υπόλοιπα ποιήματα αφορούν σκέψεις και συναισθήματα που η γενιά μας νιώθει τόσο συχνά που κοντεύουν να γίνουν δεδομένα. Μοναξιά, απογοήτευση καταπίεση.


Αγαπημένο μου ποίημα:

BLUR

υπάρχουν μέρες που δεν θέλεις

να γελάσεις

να κλάψεις

να κοιμηθείς

να ξυπνήσεις

να ακούσεις μουσική

να δεις ταινίες

να περπατήσεις

να δεις φίλους

να μιλήσεις

να μεθύσεις

να ανοίξεις τα μάτια σου

να κλείσεις τα μάτια σου

να δουλέψεις

να τεμπελιάσεις

να ουρλιάξεις

να καταπιείς τα ουρλιαχτά σου

να νιώσεις

να μη νιώσεις

υπάρχουν μέρες που απλά υπάρχεις και αυτό είναι μια

τεράστια γαμημένη ευθύνη

και

δεν

θέλω

να

γράψω

άλλο

266 views1 comment
Post: Blog2_Post
bottom of page